گاف های پایان ناپذیر صدا وسیما
سؤالات زیادی ذهنم را مشغول کرده بود که چرا آن پیر جماران آن انسان روشن ضمیر، از صدا و سیما تعبیر دانشگاه را بکار می بردند. جوابم را گرفتم که چون در آن مراکز علمی دو ویژگی وجود دارد که در صدا و سیما باید چنین باشد: 1- دریافت روشنایی علم ودانش از طریق اساتید مختلف2- بهره مند سازی انسانهای مستعد یادگیری بدون درنظر گرفتن قومیت،گرایش و غیر آن که هرکدام با عدالت درس آموز ی خویش را از اساتید فرا می گیرند،اما متاسفانه این رسانه ملّی که می بایست رعایت توازن و عدالت را کند این خصیصه اسلامی و انسانی را رعایت نمی کند و ما سوتی های صدا وسیما را از دهه فجر سال 87 تا عید 88 پیگیری کرده تا به یک قضاوت رسیدیم که باید در صدا و سیما عزل اساسی انجام گیرد.
در دهه فجر ناجوانمردانه زیبا ترین و شیرین ترین روزهای انقلابمان را جولانگاه چهره های حزبی و مخالف دولت اسلامی کرده بود و ظاهرا این نهضت همچنان ادامه خواهد یافت تا هر چه میخواهند بگویند وباکی هم برایشان نباشد مثلا در یکی از برنامه ها درشبکه یک برنامه نقره وقتی مهمان برنامه جناب آقای محمد علی نجفی کارگردان سریال سربداران شرکت داشت این آقا در جواب اولین سئوال مجری بدون هیچ ارتباطی بحث را به آقای میرحسین موسوی کشاند و در ضمن تعریف از ایشان وتوهین تلویحی به رئیس جمهور اسلامی ایران ،میرحسین موسوی را بهترین گزینه برای ریاست جمهوری معرفی کرد و ایشان را شایسته این جایگاه دانست شاید دیده باشید در این ایام که به بهانه تعریف خاطرات دوران مبارزه هر که مخالف دولت بود فرصت پیدا کرد که به صدا وسیما بیاید و با تعریف خاطره چنین القا کند که فقط ما بودیم که زحمت کشیدیم و حالا حق مارا احمدی نژاد غصب کرده است آیا فقط انقلاب را این چند نفر انجام داده اند؟ و کسان دیگری در این میدان بزرگ نقش نداشته اند انصاف کجا رفته است؟ یا یکی از سوتی های دیگر صداو سیما این است که یکی ازکارشناسان تاریخی اخیرا گفته است که از نظر من انفجار سینما رکس آبادان در سال 1356 کار ساواک نیست در حالی که از مسلمات تاریخ انقلاب ما، دست داشتن سازمان مخوف ساواک در امر انفجار سینما رکس آبادان بوده است به هر حال باید گفت زوار صدا وسیما از سوتی دادن ها در رفته به راستی چه باید کرد ؟آیا مسئولان وظیفه ندارند جلوی حجم گاف های بجا و نابجای صدا و سیما را بگیرند؟
اما بگذریم که همه اینها سوتی بود و اتفاق! و شاید غرض و مرضی در کار نیست اما فراتر از این موضوع در دهه فجرسال گذشته برنامه ای اتفاق افتاد و آن این بود که کسانی که باید مطرح بشوند، نشدند وکسانی که نباید مطرح بشوند، مطرح شدند. مثلا آیا شهید مطهری رئیس شورای انقلاب وقت هیچ نقشی در انقلاب نداشت؟ آیا در کنار امام نبود؟آیا تئوریسین انقلاب نبود؟ چرا در برنامه های فجر سال گذشته از شهید بهشتی و مطهری نامی برده نمی شد و اگر هم برده می شد گذرا و بدون تحلیل ازآن عبور داده میشد! آیا مغز متفکر جهان اسلام فیلسوف بزرگ آیت الله مصباح یزدی هیچ نقشی در مبارزات حق طلبانه ملّت سلحشور ایران نداشته است که یک بار هم در این ایام، مصاحبه ای و نشستی با این مرد بزرگ انجام نگرفته است؟؟!!!
نکند آقایان شبهات هتاکانی که چندین سال تبلیغ کرده اند که آیت ا... مصباح در مبارزات نبوده است مورد مقبول واقع شده است؟! در حالی که به قول آقا مرتضی تهرانی که می فرمودند استاد ما در قبل از انقلاب دائما از دست ساواک فراری بود و به مدرسه حقانی نمی آمدند یا مثلا حضور بسیار پررنگ آیت ا... یزدی بر همگان مشهود است چرا و چرا ؟؟! در حالی که بعضی از افراد مطرح در دهه فجر انقلاب سال گذشته با اینکه نقش مهمی در انقلاب نداشتند به طور متوالی در شبکه های مختلف ازآنان به عنوان صاحبان انقلاب نام برده می شد و این خطر بزرگی است و از جهتی دیگر در دهه فجر سال گذشته حجم اطلاعات وداده های انقلاب بدون تحلیل کار پسندیده ای نبود زیرا که می بایست اطلاعات انقلاب که به مردم داده می شود جهت دار و هدفمند انجام می شد در حالی که فقط اطلاعات خشک و خالی و غالبا بدون پردازش وتحلیل!درحالی که مردم امروز بسیار باهوش و با اطلاعات بالا زندگی می کنند و از این نهاد رسانه ای توقع این است که همانطور که در جریان غزه با حرکت بسیار عالی امپریالیزم خبری را در هم شکست و در پی هر خبری،تحلیلی صورت می گرفت در این مورد انقلاب هم انجام می گرفت.
از سوتی های دیگر صدا وسیما در ایام نوروز سال 88 اگر دقت کنیم:
اگر به آرم شبکه دو در مورد نامگذاری سال توسط مقام عظمی ولایت توجه کنید کلمه متمایز شده بیانگر همه چیز هست! از اینکه بگذریم در روز عید حرکات زیبای دیگری وجود داشت که قابل بیان است، آقای محمد اصفهانی به صورت زنده با گروه کر خود آواز فرمودند! البته گروه کر ایشان شامل تعدادی از عزیزان خواهر و برادر و البته از نوع محجبه بود که شوربختانه تصویر بردار عزیز علاقه عجیبی برای موج رفتن روی صورت خواهران عزیز داشت تا برنامه هر چه بیشتر شبیه یک شو به نظر آید!شاید تصویر بردار خانم بودندواشکال شرعی نداشته!!
برنامه کلاه قرمزی و پسر خاله و پسر عمه زا! هم امسال ساعت20 مهمان خانه های ماست. طبق معمول تعدادی افراد خوشنام و خوش... بی خیال این خوش ها! مهمان این برنامه فاخر هستند، از خاله باران تا امین حیائی و آتیله پسیانی و ... جالب اینکه در پس دیالوگ های مجری و عروسک ها نکات جالبی وجود دارد، جایی که پسر خاله به مجری گوشزد میکند"بچه هایی هستند که لباس نو ندارند، آجیل و شیرینی ندارند!" البته باز جای شکر داره که این برنامه برای خردسالان تهیه شده وگرنه خدا باید به داد ما می رسید با این سیاه نمایی ها! عجیب است و جای سوال است که حضور خانم کوثری بعد از چند سال دوری از رسانه ملی با لابی پدر گرام بوده یا ...
اما جالب می شود زمانی که بدانیم در فیلم ماه عسل که مابین ساعت21 الی 11:30 از شبکه2 پخش میشود از چهره های خوشنام تری چون "خاطره حاتمی" هم استفاده می شود! ایشان در دو فیلم قبلی خود که من در خاطر دارم "گرگ و میش و قرنطینه" دست به کارهای محیر العقولی زد که با معیارهای ما خیلی جور در نمی آید، تیم سازنده فیلم قرنطینه با یک حرکت موزیانه داستان فیلم را بهانه کرده و سر این عروسک خیمه شب بازی را از بیخ تراشیدند تا نشان دهند پیاده نظام ناتوی فرهنگی در بطن جامعه هنرمندان ما غوغا می کند اما گوشی برای شنیدن نیست تا این فریاد رسا را پذیرا باشد و پاسخ متناسب را به آنها بدهد.
در زمان اصلاحات برانداز این حرکت یک امر عادی برای شکستن قبح حجاب بود اما در دولت عدالت و امید چرا باید به اینگونه فیلم ها مجوز پخش یا حتی ساخت داده شود ؟! در حالی که دختران محجبه ترکیه و فرانسه برای مصون ماندن از گزند پلیس ها کلاه گیس بر سر میگذارند در کشور ما برای شکستن قبح حجاب سرشان را از بیخ مثل گوسفند میتراشند و مسئولین هم در خواب غفلت مثل همیشه کیف میکنند که سینما دوباره احیا شده و روند رکود بازارش متوقف شده ! چگونگی ورود این بازیگران در سیما سوال برانگیز بوده و هست .بگذریم، داستان فیلم از بازیگران نامدارش جالبتر است ، این خانم می خواهد سر خاطرخواه سابقش را به خاطر پول گول بمالد و جای سوال است که چگونه این نوع فیلمنامه ها تبدیل به فیلم میشود؟فیلم هایی بی محتوا و کم ارزش در تعارض کامل با عرف جامعه چگونه به این راحتی بر روی آنتن میروند و بازیگران آنها از سیمای ملی سکوی پرتاب برای معروف شدن خود استفاده کرده و بعدا طلبکار آن سیما هم میشوند که چرا دیگر آنها را ساپورت نمی کند؟
اگر صدا و سیما یک رسانه ملی است و احتمالا از بودجه بیت المال خرج می کند، لطف کنند شفاف سازی کنند چه مقدار پول صرف این سریال ها میشود ؟! شبکه سه شاهکار شاهکار های خود را در روز عید ارائه داد. فرزاد حسنی به عنوان یک مجری با کت و شلوار طلایی و زیر ابروهای حنایی میزبان خانه های ما بود تا وقت تحویل سال، کسی یکوقت خدای نکرده به سراغ وسایل دیگری چون ریسیور نرود! استفاده از مهمان های ویژه ای چون محسن یگانه فرزند شهید یگانه ! احسان خواجه امیری \"لابد پدر طاغوتی ایشان هم جدیدا مرحوم شده یا اگر شد باید جزء شهدا به حساب آید آقای طناز معروف "خلیل جوادی" و فیض بردن از شعر زیبای ایشان در جایی که بسرودند: دور فردوسی رو چند نفر گرفتند"چهار شنبه سوری" ریشش رو سوزندند!!! البته خنده دار بود وقتی ایشان در قسمتی از شعر خود جوان هایی که زیر ابروی خود را برمی دارند و موی خود را مشک میکنند به سخره گرفت و دو مهمان دیگر بعلاوه جناب حسنی قیافه ای دیدنی پیدا کردند!
اما آزار دهنده ترین صحنه ها وقتی بود که پخش شبکه و تهیه کنندگان آن? تصاویر شهدا و مقام معظم رهبری را با صحنه های احسان خواجه امیری که در دل ابر و رقص نور به عالم خود بود! میکس کردند تا یکوقت کسی نگوید این چه وضعیه؟
اما شبکه پایتخت ! "نمیدانم در روزگاری که از واژگونی تاج و تخت بیش از سه دهه می گذرد چه اصراری وجود دارد از اسم پایتخت بجای تهران استفاده شود" آره شبکه پنج سیما یعنی شبکه تهران در روز عید از یک از تعداد زیادی بازیگر دعوت به عمل آورده بود تا آمار بازدیدکنندگانش دچار افت نشود و خود را در بالانس با دیگر شبکه ها بالا نگه دارد.
کارنامه درخشان سیما با پخش تعداد زیادی فیلم روز دنیا و البته هالیوودی درخشان تر میشود تا این سوال چون پتک بر سر ما فرود آید که شعار مرگ بر آمریکا را قبول کنیم یا دم خروس را؟ اصلاح الگوی مصرف باید از فرهنگ و الگو های فرهنگی شروع شود .آیا وضعیت فرهنگ و هنر همچنان در مظلومیت باقی خواهد ماند؟ آیا این ویروس ها و میکروب های خطرناک با زدن هزاران شعبه دیگر وتکثیر خود کثیفشان، آینده فرزندان ما را در باتلاق تباهی فرو خواهند برد؟ خوب است کسانی که به نقد بی رحمانه دولت اعتقاد دارند و از پخش یک مستند مربوط به سفرهای استانی رئیس جمهور طفره میروند کارنامه این چند سال زعامت خود را بر صدا و سیما به مردم ارائه دهند ? بگویند که با تبلیغات ثانیه ای ??? هزار تومان و بودجه هشت برابر شده چه کرده اند ؟ بودجه ای که در زمان لاریجانی در نهایت خود به ?? میلیارد تومان رسید اما در زمان این عزیزان به ??? میلیارد تومان هم افزایش پیدا کرد. آیا ما به عنوان جزئی از ملت حق نداریم از این مسائل سوالی کنیم ؟ اگر داریم پس خواهشمند است جوابی در خور شان ملت شریف ایران بدهید.
اما برای آنکه ملت اسلامی ایران ما را مذمت نکند که در کنار بودجه های کلان صدا وسیما که از بیت المال تهیه می شود وباید به وظیفه خویش عمل کند اما به خاطر غفلت یا تغاقل صدا وسیما انتقادهای علما و مراجع بزرگوار را در این مقوله به عنوان شاهد ومستند در ساحت و عرصه فرهنگی میآوریم که فرهنگ حاکم بر صدا و سیما به گونه ای اقتضا می کند که باید نهضت اصلاحی بر اساس تفکر ولایی ولایت فقیه در صدا وسیما شکل گیرد وپایه تمدن بزرگ اسلامی را بر اساس رسانه طراحی گردد البته به مسئولان صدا وسیما باید گفت اگر شعار عبور از احمدی نژاد را در سر بپرورانید وبا ظرافت های تبلیغی و رسانه ی بخواهید مردم را متوجه مسائل خاص خود کنید نتیجه آن خواهد شد که از خود عبور خواهید کرد:هر چند مردم در راهپیمائی عظیم 22 بهمن سال گذشته طبق خبر، خبرگزاری آلمان که گفت ایرانیان برای همبستگی با دولت اسلامی در راهپیمایی میلیونی شرکت کردند وباید بدانید این دست و پا زدن شما کاری از پیش نخواهد برد و چه بهتر است با حرکت توفنده مردمی در جهت پاکیزه حمایت از دولت اسلامی هماهنگ شوید زیرا که قطار انقلاب به سوی هدف غایی در حرکت است و متوقف نخواهد شد و باید باورمان شود که از طلوع فجر گذشتیم و به طلوع آفتاب ظهور نزدیک شده ایم پس خودتان را بیش از این اذیت و آزار ندهید که انتخابات سال 1388 به مانند راهپیمایی سال گذشته 22 بهمن ،دولت اسلامی با قدرت دو چندان به عرصه ظهور خواهد رسید و مردم طعم شیرین حاکمیت انسانهای صالح را بیش از پیش خواهند چشید.
مستندات گله مندی بزرگان از صداو سیما در ساحت فرهنگ اسلامی:
رهبر انقلاب در دیدار روز پنج شنبه با ذاکران اهل بیت به مناسبت میلاد حضرت زهرا سلام ا... علیها به شکل بی سابقه ای از صدا و سیما انتقاد کردند. (16تیر 1386)
حضرت آیت ا... سبحانی از بدحجابی در صدا و سیما انتقاد کرد و افزود : در حالی که نیروی انتظامی طرح مبارزه با بدحجابی را در کشور اجرا میکند، افرادی در سیما حاضر می شوند که موازین اسلامی را رعایت نمیکنند و این با برنامهها و سیاستهای کشور همخوانی ندارد.(3خرداد 1386)
حضرت آیت ا... مکارم شیرازی از حرکت رسانه ملی به سوی سکولار شدن اظهار نگرانی کرد.متاسفانه امروز رسانه ملی به سمت سکولار شدن حرکت می کند و عقایدی در این رسانه لانه کرده اند که آهسته و بی سر و صدا، تلویزیون را به سمت سکولار جهت می دهد و این هشداری جدی برای مسئولان است. در روزهای اخیر شاهد برنامه هایی هستیم که بعضی از هنرمندان دوران طاغوت را در سیما به عنوان الگو مطرح و به بینندگان معرفی می کنند و این بانظام ارزشی ماناسازگار است.(3خردادماه 1386)
http://www.nahalnews.com/f_display_art.php?id=5